dimarts, 28 d’abril del 2009

4ts remeis casolans: les inflamacions


ALCOHOL DE ROMER.-


L’alcohol de romer és un excel.lent antiinflamatori que s’utilitza per fer fregues a les zones dolorides o inflamades. Alleuja les molèsties lumbars i els dolors articulars.

Respecte a les qualitats del Romer, cal dir que, entre moltes altres, és reforçant de tot el cos i guareix el fetge.

Com s’elabora:

S’emplena un pot, preferentment de vidre i amb tapa, d’alcohol de medicinal de 96 graus.
S’agafen rams de romer (uns 14 grs. per cada 250 ml d’alcohol) i es xafen una mica, no massa, amb el morter i es va emplenant el pot d’alcohol amb el romer fins que ja no hi càpiga més.
Es tapa el pot i es deixa reposant durant 30-40 dies, hem de procurar moure-ho cada dia un mica.
Passat aquest temps, es cola l’alcohol i es torna a ficar en el mateix pot de vidre, ben tancat, per tal que no perdi força.
Ja tenim alcohol de romer per uns quants dies.

Remei popular núm. 2.-

Abans, quan es feien un cop i sortia una inflamació en la zona copejada , aplicaven el greix del porc (tocino) sobre la inflamació i això ajudava a rebaixar-la.

L’experiència diu que la mantega dona, també, el mateixos resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada