diumenge, 26 d’abril del 2009

3rs remeis casolans. Remeis per la tos.

Remei popular núm. 1.-

Es fa servir: Té de Roca / Mel / aigua

Es feia una decocció (no infusió) de Té de Roca. Això significa que es fica l’herba dins l’aigua i es deixa bullir tapada durant 5 o 10 minuts. Després, es retira del foc, i es deixa reposar 5 minuts.

Es van prenent tasses de té amb una mica de mel 3 vegades al dia.


Remei popular núm 2.-

Es fa servir: 1 llimona /Mel / aigua.

S’elabora un xarop amb el suc d’una llimona, 2 cullerades de mel i un got d’aigua. Es posa a bullir fins que la barreja es redueixi a la meitat.

Es prenen 3 culleretes al dia, calentet.

Remei popular núm.3 -


Es fa servir: Fulles d’eucaliptus, aigua.

En un cassó, es posen 3 tasses d’aigua amb unes quantes fulles d’eucaliptus ben trencades (1 cullerada per tassa).
Es deixa bullir 10 minuts tapat. Es retira del foc i es deixa reposar 5 minuts més.

Es prenen 3 tasses durant el dia amb una mica de mel.

Remei popular núm. 4.

Es fa servir: ravenets vermells, sucre, colador.

Es piquen els ravenets ben picats i es fiquen en un colador amb sucre pel damunt. Això fa que treguin un suc que farem servir com a xarop per la tos.

Es prenen 3 culleradetes al dia.


Remei popular núm. 5.-

Es fa servir: 1 ceba

Potser un dels remeis, contra la tos i les mucositats, més coneguts per tots es el de tallar una ceba per la meitat i deixar-la a la tauleta de nit, durant tota la nit.
Es pot utilitzar la mateixa ceba durant 3 o 4 dies.

Remei popular núm. 6.-


Es fa servir: 1 ceba / 1 cullerada de mel.

Un altre dels remeis de tota la vida per combatre la tos és el xarop de ceba i mel.
Es prepara amb el suc de 2 cebes i una cullerada de mel.
Es pren a cullerades al llarg del dia.

Remei popular núm. 7.-

Es fa servir: Avellanes / aigua / mel

S’agafa un grapat d’avellanes i es piquen al morter tan ben picades que ha de quedar una farina d’avellanes. Aquesta farina es barreja amb aigua i mel i es van prenen cullerades durant el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada